Udgivet i

Fodring af præstationshesten

Køb Spillers Speedy-Mash Fibre når hesten ikke skal vente på hhcare.dk

Vigtige områder i fodringen af præstationsheste.

Uanset hvilket disciplin der er tale om, involverer præstationen hestens genetiske potentiale eller ”medfødt talent”. Hvorvidt hesten i sidste ende når sit fulde præstations potentiale vil afhænge af mange faktorer, herunder et vellykket træningsprogram, en dygtig rytter eller træner, såvel som mulighederne for et optimal konkurrenceprogram.

Korrekt fodring vil også have indflydelse på præstationen, dog kan god fodring alene ikke forvandle en heste med mindre talent til en verdensmester, men en god grundlæggende fodring kan sikrer, at enhver hest når sin maksimale ydeevne.

For at kunne give hesten den rigtige ernæring, er det vigtigt at kende præstationshestens fodringskrav. Selvom der sandsynligvis er forskel på fodringen i de forskellige discipliner, er de grundlæggende krav de samme.

  • Sikrer det daglige energibehov.
  • Anvend en passende energikilde til den respektive disciplin.
  • Sørg for, at fodertype og fodringspraksis understøtter fordøjelsessundheden.
  • Sørg for tilstrækkeligt indtag og balance af vitaminer og mineraler for at optimere stofskifte og ydeevne.

En fodring der dagligt understøtter behovet for energi, er altafgørende for enhver præstationshest. Dette er vigtigt, da der er behov for foder for at ”fylde” alle de forskellige energilagre i hestens krop, inklusiv kulhydrat- og fedtlagre. Det daglige energibehov har en direkte påvirkning på kropsvægten og ikke kun det daglige træningsniveau.

Energi lager Energi type Funktion
Blodglukose Kulhydrater Brændstofkilde for hjernen
Leverglykogen Kulhydrater Sikrer stabile blodglukose niveauer
Muskelglykogen Kulhydrater Nødvendig energikilde for præstation
Fedtstof Fedt Bruges i kombination med kulhydrat