Udgivet i

Hvorfor Cortaflex?


Heste oplever slid på brusken i leddet gennem hele livet, men i sær heste i intens konkurrence og belastende træning eller gennem aldring kan have en større belastning. Brusken kan med den hårde belastning blive beskadiget over tid og ledvæsken vil dermed blive mere tynd i konsistensen. Dette reducerer den stødabsorberende egenskab i leddet, hvilket forårsager smerte og i sidste ende halthed.

Hvorfor Cortaflex?

Cortaflex leverer essentielle spormineraler og byggesten, som er nøgleforbindelser til fælles sundhed. Vedligeholdelse af sund ledvæske er det vigtigste formål med Cortaflex.

 

Byggestenene i Cortaflex hjælper kondrocytter (ledceller) med at opretholde deres gode processer i leddet. Disse nøgleforbindelser er:

  • Kollagen – Der hjælper med at give styrke til brusken og er nødvendig for chondrocytternes aktivitet (Chondrocytter er særlig celler, der danner brusk).
  • Hyaluronsyre (HA) – Er en nøglekomponent i ledvæsken. Danner ledvæske, som smører leddet og tilfører næringsstoffer til brusken.
  • Aminosyrer – Specifikke aminosyrer som glutamin kombineres med kroppens glukose for at danne glukosamin, hvilket giver brusken fleksibilitet og hjælper med at opretholde den svampet.
  • Kobber, mangan og silicum – Disse vigtige sporstoffer hjælper hesten med at producere dens eget chondroitin, hyaluronsyre og kollagen.
  • Methylsulfonylmethan (MSM) – Dette giver en biotilgængelig svovlkilde, der understøtter svovlholdige bindinger i bruskmatrixen.


Cortaflex ha Super Fenn indeholder derudover plantekstraterne fra Boswellia og yucca, der er rige på antioxidanter, der er kendt for af øge komfort og mobilitet i led og muskler. Super Fenn er derfor særligt velegnet til aktive ride- og konkurrenceheste, ved skader, samt ældre heste med slid i kroppen.