Produkter

Fokus lige nu

KAN HØ ERSTATTES?

Prisen for sommerens sol og varme har udmundet sig i regulær tørke og det har betydet dårlig høst og ikke nok hø. Derfor må vi forvente at det bliver svært og dyrt at få vinterens foderplan til at indeholde almindeligt hø og wrap fra danske marker og det er tid til at tænke i alternativer.

Grovfoder som hø og wrap er vigtigt for hesten, dens fordøjelse og velfærd er dybt afhængig af de vigtige fibre og derfor kan det ikke bare erstattes af kraftfoder i krybben. Mindst 50 % af hestens energiforsyning bør komme fra grovfoderet, som netop forsyner hesten med fibre, foderenheder, proteiner og mineraler.

Men hvordan kan vi så opfylde hestens behov for grovfoder i en tid hvor der er mangel på hø og wrap? Der findes heldigvis et stort udbud af fiberprodukter, som er gode alternativer for en del af grovfoderet.

Hos HH Care har vi en serie med Højlandshø fra det tyske firma Marstall, Fiberblandinger tilpasset hestens behov for energi fra engelske SPILLERS, samt, fra HH Care en ren lucerne og roepiller som også kan tilføre fibre til fordøjelsen.

Højlandshø fra Marstall:
 Fra Marstall har vi en hel serie af produkter med kunsttørret højlandshø fra enge i Allgau-området i Sydtyskland. Højlandshø indeholder et mix af naturlige græsser og urter som rapgræs, hundegræs, strandsvingel, rødsvingel, italiensk rajgræs, engrottehale, engsvingel, rødkløver, hvidkløver, engrapgræs, kællingetand, engrævehale, lancet vejbred, kamille, sød gulaks, hjertegræs, kæruld, engkarse mm.

Marstall Weisen Fasern:
Er snittet og tørret højlandshø fri for støv, stivelse og melasse. Med op til 8 kg. pr. dag kan det udgøre hestens grovfoder alene eller en mindre mængde kan erstatte en del af andet grovfoder.

Marstall Weisen Cobs:
Er højlandshø tørret og presset i store piller, selvfølgelig fri for støv, stivelse og melasse. Det anbefales at opbløde pillerne før udfodring, hvor forholdet skal være 1 kg. Marstall Weisen Cobs til 2,5-3 liter vand. Med op til 8 kg. Marstall Weisen Cobs pr. dag kan det udgøre hestens grovfoder alene eller kan kombineres med andet grovfoder.

Marstall Weisen Chips:
Er som Weisen Cobs, højlandshø tørret og presset i indbydende chips, selvfølgelig fri for støv, stivelse og melasse. Det anbefales at opbløde chipsene før udfodring, hvor forholdet skal være 1 kg. Marstall Weisen Chips til 2,5-3 liter vand. Med op til 8 kg. Marstall Weisen Chips pr hest pr dag kan det udgøre hestens grovfoder alene eller kan kombineres med andet grovfoder.

Marstall Basis Hø:
Er et strukturrigt mix baseret på kunsttørret lucerne, snittet strå fra byg og hvede. Calsium/fosfor forholdet er således reduceret, i forhold til ren lucerne.

Fiberblandinger fra SPILLERS:
SPILLERS har tradition for at optimere deres fiberblandinger ved at tilsætte piller, der giver mere struktur og forlænger tyggetiden. Produkterne er en blanding af lucerne, græs og snittet halm tilpasset hestens behov i de forskellige varianter.

SPILLERS Alfalafa Pro Fibre:
En lucerneblanding med et højt indhold af fibre, herunder Alfalfa lucerne der har et højt indhold af kvalitetsprotein og organiske mineraler. Alfalfa Pro er tilsat rapsolie og en pille der indeholder ekstra e-vitamin. Det lave indhold af sukker og stivelse gør det velegnet til heste med udfordringer i fordøjelsen. Alfalfa Pro er velgnent som supplement til grovfoderet, specielt til heste i træning.

SPILLERS Conditioning Fibre:
En sammensætning af fibre med en stor andel af Alfalfa lucerne der har et højt indhold af kvalitetsprotein og organiske mineraler. Et højt indhold af rapsolie giver en blank pels og god fordøjelse, som sammen med piller der indeholder vitaminer og mineraler giver hesten en fuld fodring i krybben med godt fiberrigt foder. Særlig velegnet til heste der skal bygge muskler og overlinie. Kan bruges som et fuldfoder i krybben eller som supplement til grovfoderet.

SPILLERS Daily Fibre:
En sammensætning af Alfalfa lucerne der har et højt indhold af kvalitetsprotein og organiske mineraler, tilsat snittet strå og græspiller for mere variation og struktur, uden for mange kalorier. Et Lavt sukker og stivelsesindhold gør Daily Fibre ideelt til heste der ikke må blive for varme eller ”godt i stand”. Et godt supplement til grovfoderet.

HH Care Lucerne Plus:
Kunsttørret lucerne fri for støv, tilsat 5 % hørfrøolie og 5 % rapsolie. Det er 92% lucerne og bør derfor ikke udfodres med mere end 4 kg pr dag for ikke at rykke for meget ved mineralbalancen.

HH Care Beet Plus:
Roepiller uden noget ekstra. Roepiller er en god kilde til fordøjelige fibre og væske, som er med til at sikre en god fordøjelse. De giver en god mæthed og er ikke tilsat sukker men har et naturligt lavt indhold af sukker på 7 %. Et billigt alternativ til flere fibre.

Gedizo Lucerne 10kg.
Melassefri lucerne med Omega-3, -6 og -9 fedtsyrer samt naturlig E-vitamin.
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Marstall Wiesen-Fasern 15kg.
Skånsomt varmluft tørret hø fra Allgäu højlandssletterne
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Marstall Wiesen-Chips 15kg.
Skånsomt varmluft tørrede chips af græsarter fra Allgäu højlandssletterne
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Marstall Wiesen-Cobs 25kg.
Skånsomt varmluft tørrede piller af græsarter fra Allgäu højlandssletterne
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Marstall Basis Alf-alfa Lucerne Højlandshø 20kg.
Et godt supplement til hestens daglige høration.
Pr. stk. i DKK inkl. moms
HH Care Lucerne Plus 20kg.
Fiberholdigt foder med 4% rapsolie og 4% hørfrøolie. Giver længere tyggeti...
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Beet Plus Roepiller 20kg.
Kvalitets roepiller til din hest
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Køb Daily Fibre i dag - Frit levereret ved kun 6 sække
Daily Fibre Ekstra fibre med kontrolleret energi.
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Køb Conditioning Fibre i dag - Frit levereret ved kun 6 sække
Conditioning Fiber har et højt fiberindhold for bedre overlinie samt lavt stivelsesindh...
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Køb Alfalfa-Pro i dag - Frit levereret ved kun 6 sække
Proteinrigt lucernemix, tilsat olie og antioxidant Vitamin-E.
Pr. stk. i DKK inkl. moms
TopHay Tørret Hø 18kg.
Fortørret og støvfrit hø helt fri for ukrudtsmidler og konservering...
Pr. stk. i DKK inkl. moms
Horse Dinner Wrap-Hø 18kg.
Lækkert energirigt wrap-hø af italienske rajgræsarter. Energi og fibr...
Pr. stk. i DKK inkl. moms