Klippemaskiner til heste

Klipning af hesten er en vigtig del af plejen. Der findes mange typer klipninger og blandt de mest gængse kan nævnes Frisureklip, Irsk klipning, Halsklip, Jagtklip og Fuld klipning.


Jagtklip (Hunter Clip) er nok den mest hyppige klipning, hvor man klipper bringen, halsen og under maven. Klipningen er ideel til heste der rides jævnligt og som sveder meget, og samtidig er ude en stor del af dagen eller bor udenfor i løsdrift.

Halsklipning (Belly Clip) er velegnet til heste i let til middel arbejde og som står ude i dagtimerne. Klipningen holder musklerne varme og undgår at klippe områder, hvor hesten typisk har brug for pelsen for at holde varmen.

Irsk klipning (Irish Clip) er god til især unge heste og heste i middel til hårdt arbejde. Her fjerner man primært håret i de områder hvor hesten sveder meget samtidig med at man stadig holder områder med muskler varme.

Frisureklip (Blanket Clip) er en populær klipning til heste i middel til hårdt arbejde. Her fjernes det meste af pelsen, men klipningen giver stadig god beskyttelse mod saddel og ben, samtidig med at muskler holdes varme.

Fuld klipning (Full Clip) er en klipning, hvor al pelsen inkl. ben, kindben og evt. hovedet og ørerne klippes. Klipningen er god til konkurrence heste som ikke har en kold vinter på samme måde som heste der ofte er ude. Klipningen efterlader hesten relativt ubeskyttet og derfor bør man holde øje med at hesten ikke bliver kold og pådrager sig følgesygdomme heraf.

En væsentlig forudsætning for en god klipning eller trimning er en kvalitets klipper, som kan holde til det relativt hårde arbejde. Det engelske firma, Lister, har siden 1909 produceret klippemaskiner og trimmere til blandt andet heste, kvæg og får.

Listers trimmere skifter har hen over 2017 skiftet navn til Wahl, som er moderskeslabet bag Lister klippemaskinerne. 

Lister Pico trimmer til hest
Støjsvag og ideel til trimning af følsomme områder som f.eks. omkring øjnene
Pr. stk. i DKK inkl. moms
179,00 DKK
Lister Adagio trimmer til hest
Professionel støjsvag trimmer til heste og kreatur
Pr. stk. i DKK inkl. moms
999,00 DKK
Lister Libretto trimmer til hest
Professionel trimmer/klipper til heste og kreatur
Pr. stk. i DKK inkl. moms
1.899,00 DKK
Lister Star klippemaskine til hest
Professionel klippemaskine til heste og kreatur
Pr. stk. i DKK inkl. moms
2.699,00 DKK
Lister Legend klippemaskine til hest
Professionel klippemaskine til heste og kreatur
Pr. stk. i DKK inkl. moms
2.999,00 DKK
Lister Liberty 12V ledningsfri klippemaskine til hest
Robust akku klippemaskine til heste og kreatur.
Pr. stk. i DKK inkl. moms
3.999,00 DKK